Bijeli čaj - Pai Mu Tan | 22377 |

Kina - organska proizvodnja

Pai Mu Tan je najpoznatiji specijalitet bijelog čaja, koji ima sve više i više ljubitelja širom svijeta. Biljka ovog čaja se naziva chaicha ili narcissus (poznata i pod nazivom "bijeli božur") i uzgaja se u provinciji Fudžian. Nakon berbe čaj se čaj se suši na suncu ili u zatvorenim prostorijama, bez dodatne tehničke pomoći. Poduži, puni listovi na sebi imaju ralićite nijanse zelene boje, a vrhovi su im srebrno-bijeli. Čaj je zlatno-žute boje, blago pikantnog ukusa.

Sastojci: listovi bijelog čaja

Upotreba: | 3-5 minuta | 75-800 | 4-5 kašičica po 1L |
 




Cui Min Qingshan organic | 22104 |

Ovaj čaj se ručno bere u Qingshan plantaži čaja u provinciji Hunan na visini od 750m.
U toku Carske berbe koja traje između marta i aprila, biraju se samo neotvoreni pupoljci
i idu na dalju selekciju. Infuzija je blagog ukusa i aromatična.

Sastav: listovi bijelog čaja
 



China special snow buds | 22567 |

Ovaj čaj je dragulj iz ogromnog trezora kineskih specijaliteta. Više od 100 godina on
se proizvodi na jugoistoku kineskih planina na visini od 1000m. Nakon ručnog branja
ovaj čaj se fermentiše na kratko da bi se sačuvala njegova zelena duša. Homogeni listovi
blijedo zelene boje, ukusa blagog voća i začina.

Sastav: listovi bijelog čaja.